Skip to main content
Oorzaak lage rugpijn

Oorzaak lage rugpijn?

Oorzaak lage rugpijn? Dit verschilt per persoon. Het ligt er natuurlijk wat bijv. doet als werk. Ben je stratenmaker dan zal je eerder rugklachten hebben, zit je vaak en lang achter je computer dan zal je eerder rugklachten hebben.  Toch zijn er verschillende oorzaken waar je in ieder geval rekening mee kan houden. Lees verder…

Oorzaak lage rugpijnOorzaak lage rugpijn?

Je houding, je gewrichten hebben ruimte nodig om goed mee te kunnen bewegen met je lichaam probeer dus altijd rekening te houden met je houding. Of je nou in een stoel zit of je veel loopt probeer je rug zo veel mogelijk recht te houden en blijf bewegen.

Wat ik in het begin al zei er zijn een hoop oorzaken van lage rugpijn en dit verschilt per persoon. Maar hieronder de meest voorkomende oorzaak lage rugpijn.

 • Je houding. (zorg altijd dat je rug recht is.)
 • Je gewicht. Ben je zwaarder dan dat je moet zijn, dan zal  je heel snel lage rugpijn hebben. Probeer dan op het goede gewicht te komen door veel te bewegen.
 • Rugpijn door stress. Veel stress is ook een veel voorkomende oorzaak van lage rugpijn.
 • De rug veel draaien en buigen: Probeer dit minder te doen of beter te doen. Houdt je rug altijd recht als je moet tillen.
 • Veel in de auto zit: Bijv. voor je werk, vaak hebben mensen dan lage rug pijn. Hier ook zorg dat je recht zit en probeer elk uur even een stukje te lopen.
 • Onvoldoende beweging: Bewegen is misschien wel één van de belangrijkste oorzaken lage rugpijn.

Als je veel last hebt van je rug en je hebt een straling naar je benen ga dan naar de dokter en laat foto’s maken. Als de straling tot je voeten loopt kan dit een hernia zijn.

Mijn oplossing.

Er zijn verschillende lage rugpijn oefeningen waarmee je je pijn kan verzachten en waar je zelf lage rugpijn mee kan voorkomen.

Wat mij enorm heeft geholpen om van mijn lage rugpijn af te komen is het ebook en checklist van “Lage rugpijn Herstel Methode

Ik heb bijna 18 jaar met rugklachten gelopen, 3 x spit gehad en daar tussenin veel last van mijn onderrug. Elke dag een zeurende pijn in je onderrug. Dankzij het bovenstaande ebook ben ik me een stuk beter gaan voelen en heb ik echt veel en veel minder last van mijn onderrug. (echt een aanrader.)

Download NU het ebook Lage Rugpijn Herstel Methode ->>

Naar de dokter.

Het ebook heeft mij enorm geholpen, maar voor de zekerheid een check waarvoor je echt naar de dokter moet gaan.

Ga naar de dokter als:

 • Als je pijn heftig en constant is, in welke houding je ook zit.
 • Als je duizelig bent en het gevoel hebt dat je gaat flauw vallen.
 • Wanneer je minder kracht in je benen hebt, je niet meer op hakken of tenen kan staan.
 • Als je niet meer kan plassen.
 • Wanneer de klachten zijn ontstaan door een val.
 • Als je recent bent geopereerd.
 • Bij hevige straling in je benen.

 

 

4 gedachten over “Oorzaak lage rugpijn?”

 1. Het kan ook liggen aan je matras. Mijn matras was gewoon te oud en niet goed afgestemd op mijn gewicht. Nu heb ik uiteindelijk een boxspring gekocht en mijn rugpijn is een stuk minder geworden omdat ik beter lig.

 2. Kort geleden heb ik opgemerkt dat mijn rug pijn doet, vooral na een lange werkdag. Ik denk dat ik te veel stress nu heb omdat het echt druk op mijn werk is. Ik zal alle deze oefeningen proberen want het resultaat lijkt me ongelooflijk – 18 jaar van pijn verwijderen! Mijn vriend heeft me ook geadviseerd om naar een fysiotherapeut te gaan om mijn gezondheid te controleren. Hopelijk zal dat helpen!

 3. Bedankt voor de lage rugpijn oefeningen waarmee ik mijn pijn kan verzachten! Ik heb een constant rugpijn en ik denk dat de oorzaak mijn verkeerde houding is. Ik probeer deze oefeningen, en als ze niet helpen, ga ik naar de fysiotherapeut om dit probleem professioneel op te lossen.

 4. Nooit geweten dat lage rugpijn door stress veroorzaakt kan worden. Ik heb het heel druk nu, en ik denk dat het de reden voor mijn rugpijn kan zijn. Ik zorg ervoor dat ik een specialist bezoek om mijn klachten te verlichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *