Skip to main content
rugband rugpijn

Rugband voor houdingsondersteuning

Rugband voor houdingsondersteuning? Een rugband voor houdingsondersteuning is zeker iets om te proberen het verstevigd je rug en je zal minder pijn hebben. Het liefst zou je het de hele dag dragen. Op deze pagina ga ik je meer vertellen over de rugband voor houdingsondersteuning.

Rugband voor houdingsondersteuningRugband voor houdingsondersteuning?

Je hebt al jaren last van je onderrug, je hebt spit of een hernia dan is een rugband een oplossing om je pijn te verminderen, niet om het op te lossen.

Ik heb ook in deze situatie gezeten en ik heb ook een rugband. En dat helpt prima als je spit of een hernia hebt maar het lost niks op. Sterker nog het verslapt je spieren.

voor mijn werk moet ik best veel sjouwen en dat is natuurlijk niet best voor je rug tenzij je goed tilt natuurlijk. Maar ja ik ben ook maar een mens en ik til ook weleens verkeerd. Een rugband heeft me daarmee erg geholpen, ik hield mijn rug recht als ik moest tillen of als ik auto moest rijden. Ook bij mijn workouts hielp het zeker. Je houdt je rug contant recht. En dat is goed. Maar….

beste rugbanden

Er zit ook een nadeel aan een rugband.

Nadeel rugband.

Ongeveer een jaar geleden was ik het helemaal zat met mijn zeurende onderrug en besloot toch maar om een fysio te bellen en een afspraak te maken. Dit heeft me goed geholpen en weet beter wat niet kan en wat wel kan. Toch blijft ik last hebben van mijn onderrug. Omdat ik veel moet tillen op mijn werk heb ik gevraagd aan mijn fysio therapeut. Of een rugband niet de ideale oplossing is voor mijn werk.

Het antwoord hierop was volmondige nee. Tuurlijk helpt het maar het voorkomt het niet. Een rugband zorgt ervoor dat je je spieren slap houdt. Je moet een rugband niet meer dan een uur per dag dragen. Tenminste dat zei mijn fysio.

Ik snap het verhaal wel want je moet spieren hebben om je rug te versterken. Maar het hielp wel een rugband.

Dus het advies voor het gebruiken van een rugband.

Ja, als je veel pijn hebt, maar niet al te veel.

Nee, als je je rug wilt verbeteren. (op advies van mijn fysio therapeut.)

Als je je rug wilt versterken of wilt verbeteren kijk dan eerst jou oorzaak lage rugpijn is. Ik weet zeker dat als je weet wat de oorzaken zijn dat je al 50% genezen bent. En als je last hebt van je rug doe dan de lage rugpijn oefeningen.

Download NU het ebook Lage Rugpijn Herstel Methode ->>

beste rugbanden

4 gedachten over “Rugband voor houdingsondersteuning”

  1. Ik vond zo’n rugband maar een onding. Het zit toch niet zo lekker en of het inderdaad veel helpt dat is maar de vraag. Je merkt wel dat het stevigheid biedt, maar voor de rest wat er hier ook staat kun je toch beter oefeningen doen enzo.

  2. Als ik kou op mijn rug krijg, verkampen mijn rugspieren daarna regelmatig. Mij helpt een rugband in situaties waar ik kou verwacht op mijn rug, bijvoorbeeld op een tribune buiten zitten. Als ik de rugband vergeet in een situatie als deze, heb ik gegarandeerd de dag erna veel rugpijn.

    1. Hoi Caroline,

      Klinkt bekend in de oren. Ik heb dit zeker nog al gehoord bij mensen met chronische pijnen!

      Groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *